پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی ارشد اخلاق پزشکی مجازی-ترکیبی

به نام خداوند جان آفرین

شیوه نامه پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی ارشد اخلاق پزشکی مجازی-ترکیبی

توصیف دوره آموزشی

• دوره کارشناسی ارشد اخلاق پزشکی مجازی/ترکیبی در دانشگاه علوم پزشکی تهران و توسط گروه اخلاق پزشکی (از گروههای وابسته به دانشکده پزشکی) و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مجازی برگزار می شود.
  • این دوره به صورت مجازی ترکیبی و با استفاده از روشهای مختلف تدریس با تاکید بر مشارکت فعال دانشجویان ارائه می شود.
  • کلیه کلاسها به صورت مجازی و از طریق ارائه محتوای الکترونیکی، مطالعه موارد آموزشی ارائه شده، انجام و ارسال تکالیف در قالب سامانه آموزش مجازی نوید در طول نمی سال تحصیلی خواهد بود.
  • برنامه های حضوری گروه (ژورنال کلاب و گراند راند به میزان جمعا 3 ساعت در هفته برگزار می شود که بسته به شرایط ممکنست به صورت مجازی برگزار شود.
  • آزمون دروس و نحوه ارزیابی دانشجو در پایان هر یک از ترمهای تحصیلی توسط اساتید مربوطه تعیین می شود.
  • سقف مدت مجاز تحصیل در این رشته 5 سال پیش بینی شده است.

شرایط پذیرش دانشجو

• پذیرش دانشجو با انجام مصاحبه علمی-انگیزشی و مبتنی بر نیاز کشور صورت خواهد گرفت.
  • تنوع جغرافیایی، سن و جنس داوطلبان از عواملی که بر پذیرش تاثیر خواهد داشت.
  • اولویت با متقاضیان از دانشگاه هایی است که با کمبود متخصص مواجه هستند.
  • سابقه تدریس اخلاق پزشکی امتیاز مثبت تلقی خواهد شد.
  • شرط قبولی کسب حداقل های لازم (هنجاری و معیاری) برای ورود به دوره بر اساس نتایج مصاحبه است.
  • توان افراد در مطالعه و درک مطلب زبان انگلیسی امتیاز تلقی می شود.

مصاحبه

• در بخش علمی مصاحبه، دانشجو باید به  سوالات علمی پاسخ دهد که سوالات مذکور می تواند رویکرد داوطلب  را در مواجهه با یک چالش اخلاقی بررسی کرده یا در حیطه دانشی مطرح شود.
  • در بخش انگیزشی مصاحبه، در مورد علل و چرایی تمایل به تحصیل در دوره و امکان حضور در برنامه های روتین گروه نظیر ژورنال کلاب و گراند راند و همچنین ارائه مقاله و انجام تکالیف صحبت خواهد شد.
  • مصاحبه، بسته به شرایط می تواند به صورت حضوری یا آنلاین انجام شود.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام

1. رزومه کاری (CV) از کلیه داوطلبان درخواست شده و مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این خصوص فعالیتهای انجام شده در حوزه اخلاق پزشکی از وزن و اهمیت بیشتری برخوردار خواهند بود.
  2. متقاضیان لازمست یک معرفی نامه از معاونت آموزشی دانشگاه مبدا خود ارائه دهند.
  3. لازمست هر متقاضی علاقه مندی خود را با نگارش متنی (letter of interest) در حد 1000-700 کلمه و بیان موارد زیر مشخص نماید:
  • زمینه های علاقه به حوزه اخلاق پزشکی
  • علل و انگیزه شرکت در این دوره
  • ترسیم دورنمای فعالیت خود در آینده در این رشته
  • تحلیل وضعیت اخلاق پزشکی در نظام سلامت کشور
  • سابقه آموزشی، پژوهشی، مطالعاتی و تجربیات اثرگذار در حوزه اخلاق پزشکی
  1. مدرک زبان (در صورت امکان)

رفرانسهای پیشنهادی جهت مطالعه

• کتاب پزشک و ملاحظات اخلاقی (دو جلد)*، سال انتشار: 1392
  • منشور حقوق بیمار، https://mehr.tums.ac.ir/uploads/10/%D9%85%D9%86%D8%B4%D9%88%D8%B1_%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82_%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1.pdf
  • راهنمای عمومی اخلاق حرفه ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته سازمان نظام پزشکی،
  • راهنمای عمومی اخلاق در پژوهش های علوم پزشکی دارای آزمودنی انسانی مصوب 1392